· 

Hotspots in Canggu, Bali

Canggu is een populaire bestemming in Bali. Misschien heb je foto’s op mijn Instagram account langs zien komen of heb je er iets over gelezen in mijn blogs. Zo’n 5 jaar geleden was dit nog een vissersdorpje, nu is Canggu een waar food walhalla en zeker op het gebied van healthy food, vegetarisch en veganistisch eten. Ook zijn de cafés en restaurantjes hip en trendy ingericht en vaak actief op social media met prachtige foto’s. De gerechten en drankjes zien er super aantrekkelijk uit. Dit trekt een bepaald type reiziger aan, hipsters en “healthfreaks”, die ook vaak in de lokale sportschool of yogaschool te vinden zijn, social media addicts, die graag op de foto willen met een mooie smootiebowl, chille surfers, die gewoon gezond willen eten maar ook houden van een feestje. En natuurlijk nog veel meer mensen die lekker van een vakantie met zon, zee en strand willen genieten.

Daarnaast vind je in Canggu ook een behoorlijke remote workers community, aka digitals nomads (www.dojobali.org). Niet voor niets staat Canggu op nummer 1 van de Nomadslist (www.nomadlist.com), in deze lijst worden meer dan 500 steden ter wereld beoordeeld op een behoorlijk aantal onderwerpen, zoals veiligheid, kosten, internet en klimaat.

Al met al dus een bijzondere mix aan verschillende mensen en heel veel mogelijkheden want vanuit Canggu regel je makkelijk een (dag)tour naar een ander deel van Bali. Misschien dat het daarom zo’n geweldige locatie is waar velen graag wat langer zouden willen blijven. Bali is als bestemming natuurlijk al zeer populair vanwege een goede combinatie tussen cultuur, natuur en laten we zeggen entertainment. Er is voor ieder wat wils. En ja, het is op sommige plekken inderdaad druk. Zeker in het hoogseizoen (Europese zomer en Kerstperiode). Die drukte is er vaak niet voor niets, er is daar iets moois te zien. Hou hier rekening mee. Maar er zijn ook nog voldoende rustige en bijzondere plekjes, soms maar een paar minuten buiten een drukke plaats zoals Canggu. Kies bijvoorbeeld een Airbnb die iets verder buiten de gebaande paden ligt. Als je tussen de locals woont waan je je direct weer echt in Bali, en met de scooter ben je in 10 minuten weer in de “hustle and bustle” van Canggu. Er worden ook nog steeds nieuwe adembenemende plekken ontdekt, ik volg een aantal reisbloggers zoals Reisjunk, Wearetravellers en heel veel anderen voor nieuwe informatie. En je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur uit gaan. En al heb ik heerlijk gegeten en genoten in Canggu, het echte Bali met al haar rituelen, geuren, kleuren en de liefste locals, heeft mijn hart gestolen.

Uiteindelijk ben ik er 6 weken gebleven en een onvergetelijke tijd gehad. Zonde om niets met al mijn ervaringen te doen. Hieronder dus een lijst met mijn favoriete eettentjes (allemaal echt uitgeprobeerd want tijdens de 6 weken geen een keer gekookt …) en nog wat andere tips. Op mijn IG accounts (@travelwithmisstomorrow en @petrahogervorst) kun je in het highlight mapje Bali mijn food foto’s terug vinden).

 

Mocht je zelf naar Canggu gaan of ken je iemand die reisplannen heeft, doe alvast inspiratie op! De hotspots met een * zijn extra geschikt voor Instagram addicts 😉, de IG accounts heb ik er bij vermeld. Ik heb Canggu in 4 gebieden opgedeeld, via Google maps kun je makkelijk alle locaties die op je wishlist staan thuis alvast labelen! Dan hoef je straks alleen nog maar een scooter te huren and off you go! En, goed om te weten.. er zijn nog veel meer restaurantjes, en er komen elke maand nieuwe bij.

Download
Travel Miss Tomorrow's Canggu hotspots list
Download hier mijn persoonlijk hotspot list !
Miss Tomorrows Canggu cafe list.docx
Microsoft Word document 20.7 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0